tiistai 6. tammikuuta 2015

Käsivoidevertailu: L'Occitane vs The Body Shop



Ostin syksyllä The Body Shopin käsivoiteen, mikäli oli minulle ihan uusi tuttavuus. Voide tulee näppärässä 30ml kokoisessa tuubissa (useita tuoksuvaihtoehtoja, itse ostin hunajantuoksuista). Hintaa tuotteella oli 5€, kun ostin sen tutustumishintaan. Sattumoisin syyskuun LivBoxin mukana tuli L'Occitanen samankaltainen shea butter käsivoide 10ml tuubissa. Otin sen testikäyttöön vertailumielessä Body Shopin käsivoiteen oheen.

Ero näiden kahden tuotteen välillä oli huomattava. Body shopin käsivoide on miellyttäväntuoksuista, todella riittoisaa, nopeasti imeytyvää ja koostumukseltaan silkkistä ja sopivaa. Mutta mikä parasta, se tekee käsistä uskomattoman pehmeät, sileät ja kosteutetut koko päiväksi! L'Occitane sen sijaan tuoksui ihollani jostain syystä epämiellyttävältä, vaikka tuoksu itse voiteessa onkin miellyttävä. L'Occitane on myös hieman paksuhkoa, ei niin hyvin imeytyvää, jättää kädet hieman tahmeaksi / rasvaiseksi eikä kosteutuskaan valitettavasti kestä käsipesujen välillä. Lisäksi voidetta joutuu käyttämään enemmän kuin Body Shopin voidetta riittävän kosteutuksen saavuttamiseksi.

Vaikka L'Occitanen käsivoide ei ollutkaan itselleni mieluisin, en voi kuitenkaan haukkua sitä huonoksi. Itse kuitenkin ihastuin Body Shopin käsivoiteeseen ja suosittelenkin kaikkia ehdottomasti kokeilemaan sitä, mikäli siihen ei ole vielä ehtinyt tutustumaan :)

2 kommenttia:

  1. Päädyin blogiisi Clarisonic Mian kautta, mutta sitten tajusin blogisi nimen. Meilläkin on pientä pintaremonttia menossa. Kiinnostuin tuosta kaakelien maalauksesta. Miten ovat kestäneet käyttöä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Riitta,

      Otex+Taikamaali -yhdistelmä keittiön ja erillisen wc:n kaakeleissa on pysynyt loistavasti. Kaikki lika lähtee niistä nyt mielestäni helpommin (kostea tiskirätti riittää) mitä maalaamattomista kaakeleista. Suosittelen, jos haluaa edullisesti uudistaa kaakeleita keittiössä tai wc:ssä :)

      Kaakelimaali kylppärin kaakeleissa on pysynyt myös hyvin. Muutama minimaalinen nirhauma on tullut maalipintaan, kun esim. pyykkiteline on pintaa raapaissut. Huuhtelu suihkuvedellä pesun jälkeen mahdollisten saippuajämien varalta on pitänyt maalipinnan suhteellisen puhtaana. Varsinainen pesu onnistuu pehmeällä sienellä / tiskiharjalla kevyesti pyöritellen. Pesuaineita en ole uskaltanut kokeilla, ne todennäköisesti sulattaisivat maalin pois. Myös hiusvärien kanssa saa olla tarkkana; tarttuu herkästi maalipintaan (hiusten värjäystä kylpyhuoneessa, jossa kaakelimaalilla maalatut kaakelit, en voi suositella). Toki meillä valkoiseksi maalatut kaakelit, niin niissä näkyykin kaikki herkästi. Suosittelen kaakelimaalia väliaikaiseksi ratkaisuksi muutama vuosi ennen kaakelien vaihtoa. Jo pelkästään kylpyhuoneen silikonien vaihtovälin vuoksi kaakelimaalaus ei ole kymmeniä vuosia kestävä ratkaisu.

      Innostavia hetkiä remontin parissa :)

      Poista